Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wieprzowa duszona z grzybami w czerwonym winie, podana z puree dyniowym oraz pikantnym sosem czekoladowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 gram
grzyby leśne 12 sztuk
masło 7 g
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
młotkowany pieprz 1 łyżeczka
wino wytrawne 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa duszona z grzybami w czerwonym winie, podana z puree dyniowym oraz pikantnym sosem czekoladowym

Polędwicę oczyść z błon, umyj, odsącz, posyp pieprzem i solą ● Podsmaż na oliwie 2-3 minuty z każdej strony ● Podlej winem i dorzuć pokrojone grzyby (jeśli są małe, wrzuć je w całości) ● podduś bez przykrycia, aż wino zredukuje się do minimum, a na patelni pozostanie bardzo gesty sos ● na koniec na mięso połóż łyżeczkę masła. Posyp młotkowanym pieprzem.

Podajemy z dyniowym puree i sosem czekoladowym do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 04.01.2012 08:54
pysznie wyglada
Monika111 26.11.2011 09:37
Wygląda nieziemnsko! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak