Sposób przygotowania

Czosnek i cebulę obrać, opłukać, czosnek przepuścić przez praskę a cebulę drobno posiekać. Wymieszać z solą i natrzeć indyka. Indyka włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, wstawić do piekarnika i upiec. Co jakiś czas polewać go wodą i wytrąconym sosem podczas pieczenia. W rondelku uprażyć wszystkie przyprawy, dolać sos pomidorowy, rodzynki, cukier i zagotować na małym ogniu. Do gotującego się sosu, dodać czekoladę pokruszoną w małe kawałki, dalej mieszać aż wszystko się razem połączy. Upieczonego indyka polać sosem czekoladowym, wstawić do piekarnika i jeszcze chwilę zapiec. Na końcu mięso posypać sezamem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !