Sposób przygotowania

Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Do miski włożyć mięso, wbić jajko, dodać posiekaną włoską kapustę, ugotowaną kaszę, bułkę tartą, posiekaną cebulę, natkę pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować owalne gołąbki, obtaczać w mące kukurydzianej i smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone gołąbki przełożyć do rondla. 1 szkl wody zagotować z kostką bulionową, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i wlać do mięsa. Dusić pod przykryciem około 20 minut, przyprawić do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne uielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne uielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    zawsze robię z ryżem, ciekawe jak smakują z kaszą
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    janko

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie jadłam
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !