Sposób przygotowania

Gotujemy litr wody z dodatkiem kilku ziaren pieprzu,ziela angielskiego i liściem laurowym.Do wrzątku wkładamy rybę gotujemy 5 min na bardzo wolnym ogniu solimy.Po tym czasie rybę wyjmujemy z wywaru studzimy i posypujemy przyprawą do ryb.Mąkę mieszamy z mlekiem,kurki oczyszczamy płuczemy i osączamy.Masło topimy podsmażamy kurki ok 7 min zdejmujemy z ognia i wlewamy mleko z mąką doprowadzamy do wrzenia stale mieszając,na koniec doprawiamy sokiem z cytryny solą pieprzem i gałką muszkatołową. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i posypanym bułka tartą i zalewamy sosem.Pieczemy 20 min w 180 stopniach.Posypujemy natką pietruszki i podajemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno rewelacyjnie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !