Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w pryprawie do żeberek.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
margaryna
mąka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w pryprawie do żeberek.

Udka lub podudzia posypuję przyprawą do żeberek Prymat, kucharkiem i ziołami prowansalskimi. Smażę na margarynie. Gdy się zarumienią podlewam wodą i duszę pod przykryciem. Kiedy mięso jest miękkie wyjmuję je i zaciągam sos wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.02.2012 15:10
bardzo mi się podoba
agnieszka137 29.12.2011 23:16
smaczne mięsko:)
kriso 28.11.2011 20:28
super przepis
pacpaw 23.11.2011 21:29
też często wykorzystuje przyprawy niezgodnie z sugestiami na opakowaniach i czasami wychodzą fajne kompozycje smakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak