Sposób przygotowania

Umyte i osuszone żeberka podzielić na porcje. Każde żeberko posolić z obydwu stron,natrzeć keczupem pikantnym i oprószyć delikatnie pieprzem ziołowym. Wszystkie kawałki posypać papryką słodką mieloną, bardzo deliktanie chilli, imbirem, czosnkiem granulowanym i majerankiem. Na koniec skropić octem balsamicznym. Wstawić do lodówki na ok. godzinę. Przygotować surówkę. Proponuję surówkę majonezową.

Po godzinie przygotowujemy rękaw do pieczenia. Pieczarki płuczemy i kroimy w ósemki, cebulę w półtalarki. Rozkładamy na spodzie rękawa, posypujemy ziarenkami smaku. Na wierzchu układamy mięso. Zamykamy klipsami rękaw, tak aby było w nim jak najwięcej powietrza. Nakłuwamy rękaw w 3-4 miejscach. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (termoobieg) i wstawiamy żeberka na ok.1 godzinę i 15 minut. Podajemy z kaszą gryczaną, polaną sosem z pieczarkami jaki się wytworzył w trakcie pieczenia. Kto lubi, może go zagęścić. Dokładamy surówkę i obiad gotowy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    uwielbiam żeberka, ale muszą być dobrze doprawione - u Ciebie właśnie tak jest!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dobre żeberko nigdy nie jest złe!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    wspaniale wygkląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    wspaniale wygkląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    wspaniale wygkląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Wspaniałe:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pyyycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    smakowity obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jaki wspanialy obiadek!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !