Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy a nastepnie gotujemy w osolonej wodzie do miekkosci. Na patelni rozpuszczamy 3 łyżki masła roslinnego i podsmazamy na nim cebule pokrojoną w piórka. Doprawiamy ją pieprzem i solą. Kiedy cebula sie zrumieni dodajemy śmietane zmieszana z mąka, doprawiamy majerankiem i na sam koniec wrzucamy ugotowane, odcedzone ziemniaki. Podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do mies

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    octo

    super:) podobnie robi ę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    pyszne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    udane połączenie i bardzo smaczny sos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !