Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić (nie myć ich), wydrążyć z nich nóżki i zrobić otworki na farsz.Nóżki pokroić w kostke, parówki i cebule również. Podsmażyć na oleju i doprawić do smaku. Kapelusz przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do zrobionego farszu jeszcze ciepłego dodajemy bułke tartą i mieszamy, odstawiamy na moment żeby bułka tarta napęczniała tłuszczem z farszu.Napełniamy kapelusze, na góre kładziemy po 0,5 łyżeczki masła na wieszch. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy szklanke wina lub bulionu. Naczynie musi być odkryte!!! Wstawiamy do piekarnika na 30 minut na 200 C, pod koniec pieczenia posypać tartym serem.
Smacznego:P

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !