Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łosia z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko
syrop klonowy 1 łyżeczka
wędzony łosoś 150 g
oliwa 1 łyżeczka
czerwony pieprz
koperek
żurawina
łosoś 150 g marynowany

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łosia z żurawiną

Jabłko obrane kroimy w cieniutkie plasterki , blaszkę przygotować w taki sposób że wykładamy ją folia aluminiową i rozkładamy plastry jabłka obok siebie aby nie nachodziły jedno na drugie i jabłka suszymy w piekarniku przez 20 minut w temp 150 st. W tym czasie w nie wielkim garnku zagotować nektar i żurawinę , podgrzewamy tak długo aż żurawina stanie się miękka i puści sok, dodaj potem syrop klonowy , lekko zgnieć żurawinę . Oba rodzaje łososia pokrój w drobna kostkę wymieszaj z oliwą , pieprzem a koperek posiekaj i wymieszaj z tatarem , na talerzykach ustaw wieżyczki z krążków jabłka i tatara.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 05.12.2013 11:09
Tatar rybny jest pycha
smakoszek 31.12.2011 00:42
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak