Sposób przygotowania

Umytą fasolę moczyć przez całą noc. Potem w tej wodzie ją gotować przez 15 min. i odcedzić. Mięso pokroić na kawałki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i czosnek posiekać i zarumienić na tłuszczu. Dodać do podsmażonego mięsa. Pomidory pokroić na ćwiartki i wrzucić na patelnię. Mięso zalać wodą i dusić ok.60 min. Dodać fasolę do mięsa i dusić na wolnym ogniu ok.1,5 godz. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam cielęcinę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny obiadek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    dawno nie jadłem cielęciny
  • 3
    original
    Opublikowano

    junox

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię cielęcinę od czasu do czasu zjeść tylko mam problem z jej kupnem.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smacznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    brzmi smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !