Sposób przygotowania

60 dag filetów z dorsza, mintaja lub morszczuka opłukać i osuszyć, a następnie zmielić razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. 1 łyżkę masła utrzeć z 2 żółtkami, dodać 2 łyżki suszonej natki pietruszki Prymat i połączyć z masa rybna. 10 dag selera oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce z małymi otworami, dodać do masy rybnej, przyprawić solą, dodać ½ łyżeczki przyprawy do ryb Prymat oraz ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Prymat. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masa. Następnie uformować klops i obtoczyć w bułce tartej. Zawinąć w folię aluminiową, pozakłuwać widelcem i włożyć do brytfanny. Piec ok. 30 min. W piekarniku nagrzanym do temp. 190°C.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajny klops
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    rybkę najlepiej złowić samemu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A nie dodajesz odrobiny boczku do masy rybnej ? Nie jest za suchy ?
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    lubię ryby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !