Sposób przygotowania

Kapustę opłukać, drobno poszatkować, lekko osolić i wygnieść ręką. Odstawić. Udko kurczaka wędzonego pokroić w kostkę (ja odrzuciłam skórę z mięsa), rzodkiewki zaś w cienkie półplasterki. Fasolę osączyć z zalewy i opłukać. Kiełki także przelać zimną wodą i osączyć. Ogórki pokroić w ćwierćplasterki.
Kapustę lekko odcisnąć z soku,który się wydobył.
Wsypać wszystkie składniki, doprawić pieprzem cytrynowym i polać oliwą z oliwek. Wymieszać i schłodzić 10 minut, aby składniki lekko się \"przegryzły\".

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    świetna! smaczna i pożywna
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pyszna i lekka
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Jak lekka to ja poproszę .
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super, na kolację to tylko takie sałatki!
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszna i zdrowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna sałatka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna sałatka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !