Sposób przygotowania

W szerokim rondlu mieszamy sok jabłkowy z cukrem, i cały czas podgrzewamy na małym ogniu. Gdy cukier całkowicie się rozpuści, dodajemy wiśnie i gotujemy na średnim ogniu przez 20-25 min ( czas gotowania zależy od wielkości owoców).
Gorący dżem wykładamy do wygrzanych, czystych pozbawionych zapachów słoików, dokładnie zamykamy, pasteryzujemy w temp. 90 stopni C. Przez 15 min Potem ustawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    renia26

    bardzo lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kaska14665@wp.pl

    uwielbiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    smak dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo dobry taki dżem
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    domowy najlepszy
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo lubię taki dżemik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !