Sposób przygotowania

Szparagi obieramy na całej długości, związujemy sznureczkiem i przekładamy do garnka (najlepiej dość wysokiego) Zalawamy wcześniej przygotowanym bulionem z kostki tak aby szparagi prawie w całości były zanurzone. Gotujemy ok. 4 minut.
W tym czasie ciasto francuskie kroimy na 6 częsci i na każdej z nich układamy plasterek suszonego pomidora oraz zawinete w plasterek sera szparagi wraz z 1/2 parówki. Całośc zwijamy w rulonik i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni aż ciasto ładnie wyrośnie.
Proponuje podawać odrazu po wyjęciu z piekarnika z dodatkiem czerwonego i zielonego pesto.
Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !