Sposób przygotowania

Bułkę zalewamy wodą i moczymy aż będzie miękka, odciskamy nadmiar wody i dodajemy do mięsa. Warzywa obieramy, myjemy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa. bazylię i natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do pozostałych składników. Wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Wyrabiamy dokładnie i dodajemy tyle bułki tartej, aby dało się łatwo formować kotlety. Równej wielkości kotlety smażymy dokładnie z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu możemy je trochę poddusić na wolnym ogniu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne - robiłem ostatnio z suszonymi pomidorami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Bardzo smaczna wersja kotletów mielonyvh. Można popuścić wodze fantazji i wrzucić wszystko to na co masz akurat ochotę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !