Sposób przygotowania

Dokładnie oczyszczone flaki wołowe obgotować i odcedzić. Ostudzone pokroić w paski, obgotować, odcedzić i dodać do sporządzonego wcześniej z kostki rosołu wołowego KUCHAREK. Dodać 2 łyżki włoszczyzny suszonej Prymat i gotować do miękkości ok. 2 godz. Przed końcem gotowania dodać przyprawę do flaków Prymat i gotować 15 minut, po czym dodać majeranek Prymat do smaku. W celu zagęszczenia potrawy można sporządzić zasmażkę (1 łyżka masła i 2 łyżki mąki).
Propozycja: jedno opakowanie wystarcza do przyprawienia potrawy z 1,5 kg surowych flaków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    czesto gotuje dla rodzinki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Pyszna i sycaca zupa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    flaki to prawdziwe przysmaki
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dawno nie robiłam a bardzo lubię
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię flaki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    na święta i przyjęcia...koniecznie muszą być...flaki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nie ma jak dobre flaki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !