Sposób przygotowania

sałatę umyć osuszyć dodać do niej przeciśnięty przez praskę czosnek,olej słonecznikowy wymieszać z papryką słodką,1/2 łyżeczki soli i pieprzu,w oddzielnej miseczce wymieszać dwie łyżki przygotowanego wcześniej oleju z dwoma łyżkami octu ,miodu i musztardy,tak przygotowanym sosem polać sałatę wymieszać i odstawić,pozostałe warzywa umyć z papryk usunąć gniazda nasienne,cukinię,bakłażan i pomidory pokroić w plastry a paprykę w paski układać na aluminiowej tacce do grillowania posmarować olejem i grillować po ok.8-10min.pomidory zdjąć wcześniej po ok.4min.w trakcie grillowania co jakiś czas posmarować warzywa olejem,gotowe warzywa podawać z wcześniej przygotowaną sałatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !