Sposób przygotowania

Drożdże zasypać cukrem, dodać 2 łyżki mąki i zalać wszystko 50 ml mleka. Wymieszać i odstawić na kilka minut.
W dużej misce wymieszać mąkę z solą, dodać rozmącone jajko i drobno pokrojone miękkie masło.
Wlać drożdże.
Dolać część mleka i zacząć zagniatać ciasto.
Powoli dolewać kolejne porcje mleka i zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste.
Wyrobione ciasto przykryć i odstawić na godzinę.
Z wyrośniętego ciasta uformować bułeczki.
Obtoczyć je w mące i odstawić na ok. 30 min. do ponownego wyrośnięcia.
Piec 15 min. w temp. 180 ºC

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękne, na pierwszy rzut oka myślałam, ze to ciasteczka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    Bardzo fajne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    a jak ładnie się prezentują:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    piękne kształty
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kaska14665@wp.pl

    śliczne i napewno dobre ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    Też myślałam, że ciasteczka! Śliczne te bułeczki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    cudne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bogusiaz

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !