Sposób przygotowania

3 łyżki pikantnego ketchupu
3 łyżki oleju
1 łyżka octu z czerwonego wina
1 czubata łyżeczka miodu
1 łyzeczka pasty harissa
1 łyżka pikantnej przyprawy do skrzydełek kantucky (ewentualnie grilla)
2 ząbki czosnku posiekane
mielony pieprz
sól
1kg skrzydełek kurczaka

Ze skrzydełek odcinam końcówki te najcieńsze. W misce łącze wszystkie składniki marynaty, wrzucam osolone skrzydełka i mieszam, by były całe pokryły się marynatą. Szczelnie owijam miskę folią spożywczą i odstawiasz na noc do lodówki. Nastepnego dnia ladują na grillu. Ewentualnie w piekarniku. Gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Lubię pikanterię, te skrzydełka wyglądają apetycznie, chyba muszę je zrobić.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Sklad przypraw swietny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    slomka86

    Kiedyś dziwiłam się: \"co ci ludzie widzą w skrzydełkach\" do czasu... aż sama w nich nie zasmakowałam. Ciekawy przepis, muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !