Sposób przygotowania

Indyka umyć, osączyć, natrzeć solą, włożyć do brytfanny wysmarowanej tłuszczem, nakłuć widelcem i zalać piwem. Odstawić indyka na 3 godziny w chłodne miejsce. Następnie włożyć indyka do gorącego piekarnika i piec. Mięso skrapiać wytworzonym sosem co jakiś czas. Pieczarki i cebulę umyć, obrać, osączyć i pokroić i pod koniec pieczenia dodać do indyka. Upieczony indyk pokroić na porcje, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Sos połączyć ze śmietaną wymieszaną z żółtkami. Posypać natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika i zapiec.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !