Sposób przygotowania

Rybę dokładnie wymyć, wysuszyć i pokropić sokiem z cytryny. Zagotować 1/2l wody z 10g masła, łyżeczką soli i sokiem z cytryny. Rybę doprawić i dodać do gotującego się wywaru. Pomidory sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Paprykę pokroić w kosteczkę, grzyby w plasterki. Rybę wyjąć z wywaru i przełożyć do rozgrzanego naczynia, aby nie wystygła. Wywar przecedzić przez sito, odmierzyć 1/8 l . Pozostałą porcję masła rozgrzać w rondelku, dusić w nim jarzyny, posypać mąką i wymieszać. Dolać wina i odmierzoną porcję wywaru i delikatnie gotować ok 5 minut. Dodać przepołowione oliwki.Sos doprawić do smaku. Dorsza przełożyć na talerz, polać gotowym sosem:)palce lizać

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !