Sposób przygotowania

mięso mielone wyłożyć na miskę , dodać pokrojoną cebulkę w drobną kostkę , jajko , majeranek troche bułki tartej żeby zagęścić konsystencję . mięsa już nie sole bo zwykle jest dość słone. wszystko dokładnie wymieszać. ser pokroić w kostkę lub paski ok 1cm długie. wykładać jedną łyżkę miesa na rękę wkładać dwa paski sera nałożyć drugą warstwę i uformować kotleta , z każdym postępować tak samo . obtoczyć w bułce tartej i smażyć na wolnym ogniu najlepiej pod przykryciem.
ja robię dośc duże kotlety wychodzi ich 6 i podaje je z ziemniakami polanymi smażoną cebulką i domowymi przetworami.
smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Mielone z serem jeszcze nie jadłem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !