Sposób przygotowania

Ryby posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Włoszczyznę, cebulę obrać i opłukać. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekać. Na pozo¬stałym oleju podsmażyć warzywa, dodać koncentrat, liść, ziele oraz pieprz. Wlać kilka łyżek wody i dusić 20 min, aż warzywa będą miękkie. Doprawić ostrą papryką, solą, octem i pieprzem. Ciepłymi warzywami przełożyć rybę w salaterce, wystudzić i wstawić do lodówki na 2 godz. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    rzadko bo rzadko ale czasami robię tą potrawę
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    klasyczna potrawa polskiej kuchni
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie przepadam za tą potrawą
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !