Sposób przygotowania

Jeśli śledzie są już odfiletowane to wystarczy je namoczyć w mleku i pozostawić na około 6 h, pokroić w paski o długości około 2 cm.

Sos: Cebulę obrać i opłukać pod zimną wodą (wtedy mniej szczypie w oczy) następnie posiekać w bardzo drobną kostkę, natkę pietruszki umyć odłożyć kilka gałązek do dekoracji resztę posiekać.
Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem, posiekaną cebulą, musztardą, curry, sokiem z cytryny i natką pietruszki.
Groszek odsączyć na sitku następnie rozsypać na podłużnym półmisku, na groszku położyć śledzie całość polać sosem.
Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Zbliża się wigilia Bożego Narodzenia więc pomyślałem że można już zacząć dodawać przepisy na postne potrawy.

Smacznego!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !