Sposób przygotowania

1-Buraczki obieramy i kroimy na ćwiartki wkładamy do wody 2- Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki wkładamy do wody 30 Marchew obierały kroimy na połowę wkładamy do wody 4-Gotujemy na wolnym ogniu 60 minut w wodzie z listkami laurowymi i ziarenkami pieprzu czosnkiem, dodajemy rosołki warzywne Winiar 5- Po ugotowaniu się warzyw i sprawdzeniu smaku naszej zupki wyciągamy warzywa z rosołu 6- Kiedy będą wystarczająco zimne, by można je było chwycić wkładamy do blendera i miksujemy zmiksowane warzywa wracają do rosołu dodajemy szczyptę kwasu do smaku i polewamy śmietaną 7- Gotuję kluski śląskie odcedzam wkładam do głębokiego talerza polewam zupa kremem z buraczków smacznego :

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !