Sposób przygotowania

Zagotowujemy 1l wody z dodatkiem kucharka, wkładamy porcję kurczaka, marchew i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Mięso wykładamy na deskę, obieramy z kostek i kroimy. Dodajemy do rosołu, doprawiamy do smaku i zogotowujemy. Dodajemy rozprowadzoną w mleku mąkę i zagotowujemy raz jeszcze.Po zdjęciu z ognia dodajemy koperek i śmietanę. Podajemy z ziemniakami, polewamy zrumienionym masłem. palce lizać :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nigdy nie jadłam takiej zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !