Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować, przestudzić, zmielić.
Dodać jajka,obie mąki i wyrobić na gładkie ciasto ale nie za długo.
W międzyczasie wstawić garnek z osolona wodą i dodatkiem 5 łyżek oliwy.
Z ciasta formować wałki, kroić pod skosem kluseczki.
Wrzucić do gotującej się wody i gotować od wypłynięcia około 2-3 minuty.
Gotowe kopytka okrasić pokrojonym w kostkę i podsmażonym boczkiem lub słoniną z cebulką.
Można podawać z surówką ze świeżej kapusty.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    wyglądają pysznie:)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    rewelacyjne jak zawsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mój maż uwielbia kopytka ze smażona cebulką i słoniną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !