Sposób przygotowania

Do miski wlać mleko, wodę, miód, roztopione masło, wbić jajko, dodać przesianą mąkę, szczyptę soli i dokładnie zmiksować. Odłożyć na 15 minut aby ciasto odpoczęło. Patelnię rozgrzać, posmarować tłuszczem, wlewać porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki. Każdy naleśnik posmarować powidłami i zwijać w rulonik. Po wierzchu można posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    moje ulubione
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    też moje ulubione :) pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniałe, uwielbiam takie naleśniki.
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wyglądają kusząco
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne, ostatnio robiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !