Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu połączyć sos sojowy, oliwę z oliwek, po łyżeczce papryki słodkiej mielonej i białego pieprzu oraz po pół łyżeczki cynamonu i soli.

Żeberka umyć i podzielić na porcje. Zalać przygotowaną marynatą, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu przez 12 godzin.

Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać po wierzchu oregano i podlać odrobiną wody. Naczynie umieścić w rękawie do pieczenia.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175°C. Piec 50 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Jak dla mnie - idealny obiadek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Lubię mięsko z dodatkiem sosu sojowego..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !