Sposób przygotowania

Cebulę,czosnek,imbir obrać i drobno posiekać.Olej słonecznikowy rozgrzać w patelni o grubym dnie.Zeszklić cebulę i czosnek.Dodać imbir ,mieloną kolendrę,kminek i kurkumę.Podsmażać 1-2 minuty aż z przypraw uwolni się aromat.Wrzucić krewetki na patelnię i dolać śmietankę kokosową.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Doprowadzić mieszaninę do wrzenia,a następnie zmniejszyć ogień i dusić 2-3 min.Kolendrę posiekać,odłożyć kilka gałązek do przybrania.Wylać mieszaninę z krewetkami na talerz i posypać siekana kolendrą.Zrobić to w ostatniej chwili aby zachowała smak.Przybrać gałązkami i podawać.Serwujemy z ugotowanym na parze ryżem basmati albo długoziarnistym lub plackami naan.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !