Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy pod bieżącą wodą, suszymy i odkrawamy nóżki. Nóżki drobno siekamy, wkładamy do miseczki. Kapelusze kładziemy na dużej tacy i skraplamy sokiem z cytryny. Wędlinę drobno siekamy, dodajemy do miski z nóżkami, rozcieramy w dłoniach zioła. Dodajemy do miski 2 łyżki startego sera i trochę bułki tartej, aby wszystko złączyć. Sól i pieprz do smaku.
Pieczarki układamy na blasze i napełniamy farszem. Do każdego kapelusza wkładamy wiórek masła i posypujemy serem.
Wkładamy do rozgrzanego do 170 st. C piecyka, pieczemy przez 20-25 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !