Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach prawie na miękko, następnie obrać, przekroić na połowę i ostrożnie wykroić środki tak, aby powstało coś w rodzaju miseczki. Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki, wymieszać z drobno pokrojoną papryką, cebulą, keczupem i startym na tartce żółtym serem. Ziemniaki posmarować stopionym masłem dość obficie posypać solą i pieprzem, otwory w ziemniakach napełnić nadzieniem parówkowym, posypać przyprawą do ziemniaków lub przyprawą do zapiekanek. Piekarnik nagrzać do temp. 190-200 st i zapiec w nim ziemniaki. Ja podałam z sałatką z czerwonych buraków, ale można tylko polać po wierzchu keczupem i podawać gorące.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super, polecam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !