Sposób przygotowania

Awokado myjemy, obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie rozgniatamy je widelcem na jednolitą papkę i dodajemy do niego posiekaną cebulę, zmiażdżony ząbek czosnku oraz olej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Do guacamole można też dodać posiekanego pomidora lub zioła. To smaczny dip, doskonały do słonych przekąsek, a także znakomity dodatek do grzanek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    rewelacja !!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    kiedyś próbowałam taki zrobić ale chyba kupiłam niedojrzałe awokado i nic z tego nie wyszło, ale tak łatwo się nie poddam, będę jeszcze próbowała:) fajny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !