Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki pokroić w plasterki. Cebulę w krążki. Mięso pokroić na duże kawałki i delikatnie rozbić, oprószyć mąką i podsmażyć na tłuszczu. Na tym tłuszczu zeszklić cebulkę. W garnku układać warstwami; ziemniaki, mięso, cebulę. Każdą warstwę oprószyć kucharkiem i pieprzem. Wlać 30ml. wody i dusić pod przykryciem do miękkości.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    z baraniną nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    baraniny też jeszcze nie jadłem !
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    nie jadłam jeszcze takiej
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ja też jeszcze takiej nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niestety do baraniny nie mam dostępu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    jadłam wiele ale baraniny jeszcze nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Nie pamiętam kiedy jadłam baraninę......
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja gdy byłam dzieckiem ,baranina to już rarytas

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !