Sposób przygotowania

Formę do tart posmarowac oliwą. Ułożyć ciasto i napełnić suchą fasolą, wstawic do piekarnika i upiec na złocisto. Fasolę wysypać. Brokuły podzielić na drobne różyczki i obgotować ( 3 minuty ) w posolonej wodzie. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Czosnek wycisnąć przez praskę i wraz z pieczarkami udusić na maśle. Doprawić. Najpierw na tarcie ułożyć pieczarki, na nich brokuły. Wymieszać mleko z 4 łyżkami parmezanu, solą , pieprzem i gałką muszkatałową. Zalać tartę i zapiekać, aż masa stężeje i wierzch zbrązowieje.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tyska

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tyszak

    lubie brokuły :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !