Sposób przygotowania

Składniki na ciasto musimy zagnieść zrobić kulę i zawinąć w folię i wsadzić do lodówki , po wyjęciu ciasto dzielimy na 2 części (2\\3 do 1\\3 )Większą część rozwałkować i ułożyć na wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą tortownicy ponakłuwać widelcem i zapiekać 10 min ut w 200 st, a mniejszą część ciasta odłożyć na potem. Następnie masło ucieramy z cukrem mikserem dodając kolejno żółtka , cukier waniliowy , śmietanę wymieszaną z mąką ziemniaczaną oraz ser wiele razy skręcony przez maszynkę , kiedy masa jest już gładka to ubijamy mikserem pianę na sztywno i dodajemy do masy serowej , wylewamy na podpieczony chłodny spód , resztę ciasta uformować w małe wałeczki i układamy na wierzchu masy serowej kratkę , którą potem musimy wysmarować żółtkiem najlepiej za pomocą pędzelka , ciasto pieczemy godzinę ale nie w 200 st tylko już 180 .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomity!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !