Sposób przygotowania

Filety z indyka lekko zbijam, nacieram całe imbirem, owijam w folie i i na godzinkę wstawiam do lodówy. Pora kroję w krążki, odsączam ananasy z puszki (kilka sztuk). Podsmażam pory i ananasy na łyżeczce oliwy, doprawiam oregano i curry. Filety moczę w mleku, obtaczam w wiórkach kokosowych i smażę na złoty kolor z obydwu stron.
Podaję z ryżem i dekoruje podsmażonym lekko porem i ananasem. Dla kontrastu można też dodać paprykę konserwową.
Super!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    piers z kurczaka bardzo lubie, wszytskie dania z nia sa pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis,na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo smaczne i oryginalne, polecam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe, z kokosem nie probowalam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !