Sposób przygotowania

wyszorowane ziemniaki obgotować przez 10 min w osolonym wrzątku, Lekko ostudzić,obrać ze skórki. Każdy ziemniak przekroić wzdłuż na 3 plastry. Ser żółty pokroić na plasterki,przełożyć plastry ziemniaków.,składając je razem.Każdy ziemniak posypać solą,pieprzem,mielona papryką i tymiankiem.następnie ciasno owinąć plasterkami boczku.Żaroodporna formę natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku,posmarować olejem.Ziemniaki położyć w przygotowanym naczyniu,skropić resztą oleju.wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec,tak by się ser roztopił,a boczek zrumienił.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piter

    to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !