Sposób przygotowania

Oczyszczone prawdziwki kroimy w kawałki, zaś cebulę w kostkę. Na rozgrzany smalec najpierw wrzucamy cebulkę, a gdy się przeszkli grzyby. Smażymy mieszając do momentu, aż wyparują wszystkie soki, które wyciekły z grzybów. Pod koniec przyprawiamy solą, pieprzem czarnym oraz dodajemy śmietanę. Zmniejszamy ogień i podgrzewamy kilka minut mieszając potrawę. Smaczny sos do klusek śląskich.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    ja z kolei dorzucam do takiego sosu podsmażone na patelni kawałki piersi z kurczaka i podaję z makaronem :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pycha:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczny sosik, moja mama często go robi gdy zaczynają rosnąć pierwsze grzybki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !