Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na kolorowe pierogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 sztuka
olej 1/4 szklanka
barwnik spożywczy do szmaku
woda do smaku (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na kolorowe pierogi

Wykonanie:
Do mąki wbijamy jajko i olej. Uzupełniamy ciepłą wodą, aż będzie mialo jednolitą konsytencję.
Jeśli już taka ma- wkładamy na pół godziny do szczelnego foliowego woreczka- wówczas będzie bardziej plastyczne.

W międzyczasie możemy przygotować farsz- mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.

Ciasto dzielimy na kilka części w zależności od tego ile mamy barwników. Każdą mieszamy z barwnikiem i możemy się bawić w lepienie pierogów :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.02.2014 17:01
dla dzieci jak znalazł :)
agnieszka214 09.02.2012 09:14
pyszne
Poison1988 25.11.2011 23:28
super :)
Ewa95 08.11.2011 21:13
aaale śmieszne! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak