Sposób przygotowania

Cebulę obrać i drobno pokroić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Umytą natkę drobno posiekać. Cebulę i grzyby podsmażyć na maśle przez 5 minut.Przełożyć do żaroodpornej formy.Filety umyć w zimnej wodzie, osuszyć na ściereczce i ułożyć na pieczarkach. Posypać natką. Przyprawić solą,pieprzem i tymiankiem, dodać listek laurowy.Mleko zagotować. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wody i wlać do gotującego się mleka. Mieszać,aż powstanie gęsty sos. Sosem polać ryby, przykryć i
zapiekać przez 10 minut w rozgrzanym do 175 st. C piekarniku.
Boczek podsmażyć. Ryby opruszyć tartą bułką, obłożyć plastrami boczku i wszystko zapiekać w piekarniku jeszcze przez 10 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !