Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesiać do miski, wsypać sól, na środku zrobić wgłębienie. Maślankę wymieszać z wodą i bardzo powoli wlewać do mąki, ciągle mieszając trzepaczką. Następnie wlać rozbełtane jajka i mieszać do otrzymania gładkiego ciasta. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu smażyć cienkie naleśniki. Pu upieczeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pulchne a wyglądają super
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Moje dzieci bardziej by je nazwały racuchami, ale jak zwał tak zwał bo wygladają kuszaco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie pulchne naleśniczki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !