Sposób przygotowania

Przebraną fasolkę opłukać i namoczyć na noc w zimnej wodzie. Następnego dnia wodę zlać, nalać świeżą wodę i fasolkę ugotować do miękkości. Czosnek obrać i pokroić w kostkę. Mięso oczyścić z żył i powięzi, umyć osuszyć, pokroić cienkie paski i wymieszać z czosnkiem, roztartym rozmarynem oraz pieprzem i odstawić na 1 godzinę. Następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju, pod koniec dodać cebulę i stale mieszając chwilę smażyć Wlać bulion z kostki drobiowej Kucharek i dusić na małym ogniu 30 minut. Rodzynki umyć i osączyć.

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, usunąć pestki i razem z rodzynkami i jałowcem Prymat dodać do mięsa. Mięso posolić i dusić do miękkości. Następnie wyjąć jałowiec, dodać fasolę, przyprawić cząbrem, sokiem i skórką z cytryny, pieprzem czarnym mielonym Prymat oraz solą. Posypać natką pietruszki Prymat. Podawać z białym pieczywem.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    trochę pracochłonne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ale pewnie smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    brzmi świetnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !