Sposób przygotowania

Kapelusze kani umyć i namoczyć kilka minut w mleku. Następnie posolić i przyprawić pieprzem. Po 20 minutach obtaczać z obu stron w mące, potem w roztrzepanych jajkach a następnie panierować w bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu na rumiano z obu stron. Potem na małym ogniu dosmażyć jeszcze przez kilka minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię kanie
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    coś pysznego
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam!:):):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super grzybki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj, zjadłoby się
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    oj, zjadłoby się
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo lubie kanie w takiej postaci
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    lubie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie to
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dobry sposób na grzyba :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszna, ja też zawsze moczę w mleku
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    mniam mniam brzmi apetycznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super,ale proponuję moczyć w mleku kilka godzin.W mleku nie moczy się ze względów kulinarnych lecz antytoksycznych.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    często takie robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bardzo mi smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    Pycha,bardzo lubię kanie
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy nie jadłam kani

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !