Sposób przygotowania

Polędwice wołową dokładnie oczyszczamy i kroimy w nieduże paski, a następnie polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny i posypujemy mąką. Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażamy obrana i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Polędwice wołową także podsmażyć na rozgrzanym oleju. Paprykę myjemy, oczyszczamy z ziarenek i kroimy w nieduże paseczki. Paprykę również podsmażamy na patelni. wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem ,solą, słodką paprykę i dodajemy do tego także przecier pomidorowy i śmietanę. Dobrze wymieszaną potrawę możemy nakładać na talerze.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !