Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 g
mleko 2 szkl
sól szczypta
cukier puder 80 g
żółtko jajek 4 szt
białko 4 szt
cukier waniliowy 2 opak
rum 1 kieliszek
skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z ryżu

Ryż ugotować w mleku z dodatkiem soli,wystudzić,żółtka utrzeć z cukrem,dodać cukier waniliowy,skórkę cytrynową i rum,wymieszać z ryżem,ubijając dodać sztywną pianę z białek,wymieszać,gotową masę wyłożyć do formy wysmarowanej masłem,upiec w piekarniku,podawać na gorąco z dodatkiem słodkiej śmietanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 05.01.2012 05:41
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak