Sposób przygotowania

Oczyszczoną paprykę podziel na ćwiartki. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy, przesmaż czosnek pokrojony w cienkie listki. Gdy zacznie się rumienić usuń go z patelni. Na czosnkowej oliwie duś przez 10 minut paprykę pilnując, by się nie przypaliła, a tylko lekko zmiękła Zestaw z ognia i pozostaw na patelni do ostygnięcia. Sparz pomidor i obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Ser kozi zmiksuj z białym. Dodaj pomidor koperek, bazylię. Dopraw solą i pieprzem dokładnie wymieszaj. Rozkładaj porcje sera na kawałkach papryki. Delikatnie zwiń paprykę w rożki i zepnij wykałaczką. Pozostaw w lodówce na 60 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !