Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić. Orzeszki uprażyć na patelni. Szpinak, twarożek, orzeszki i bułkę tartą włożyć do miski, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Karkówkę natrzeć solą i pieprzem, naciąć tak, by powstała kieszonka. Do środka włożyć farsz szpinakowy. Mięso obwiązać nicią kuchenną. Roladę ułożyć w polanej olejem brytfannie, posypać rozmarynem. Piec godzinę i 15 minut w temperaturze 180 stopni, polewając często bulionem, a następnie wytwarzającym się sosem. żółty ser pokroić w paski. Roladę wyjąć, na wierzchu ułożyć paski sera. Wstawić na chwilę do gorącego piekarnika, by ser się stopił.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !