Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej dołek. Wlać w dołek zagotowane mleko. Mieszać widelcem. Wbić 1 jajko, dodać sól i wodę. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Cebulę pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać pieczarki, dusić pod przykryciem, dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać i odstawić do ostudzenia. Dodać potem bułkę tartą,1 jajko i dobrze wymieszać.

Przygotować ciasto, rozwałkować, wykrawać kółka, nałożyć do środka porcje farszu grzybowego i robić pierogi. Wrzucać je na rozgrzany olej , smażyć z obu stron. Można podawać na ciepło lub na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis, takich pierożków jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Wyglądają pysznie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !