Sposób przygotowania

Warzywa ugotować w łupinach bez dodatku soli, nie możemy je rozgotować, po ostudzeniu obrać z łupin i pokroić w kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, następnie za pomocą rozdrabniacza do jajek kroimy . Z papryczek usuwamy gniazdka nasienne, kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy również w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do szklanej misy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Do miseczki przekładamy majonez, dodajemy całe opakowanie sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego (jeśli nie lubimy gotowych dodatków wystarczy tylko majonez), dokładnie mieszamy i przekładamy do miski z warzywami, dokładnie mieszamy sałatkę, powinniśmy ją wstawić do lodówki, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły smakowo.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !